stoltmammatiltre |@stoltmamma_til_tre

Hjemmestrikket bunad

 • 12.04.2017 - 08:07

Det nærmer seg 17 mai og konfirmasjonstid med stormskritt. Så tiden for å ta fatt i strikketøyet eller kjøpe ferdig selskapsklær er kommet. Jeg personlig er veldig gla i bunad, så her har mini hjemmestrikket vestfoldbunad.

Mamma er den som pleier å

Strikke slike stor prosjekter , men denne var vi så heldige å Arve . Men kresen som jeg er måtte mamma finne frem pinnene allikevel , jeg ville nemlig ha skikkelig bunadstrømper og sort bukse.

Hun mente selv at det ikke lå helt for henne å strikke strømper, men som dere ser ble de mer en fine :-)

Følg Facebook siden min Stoltmammatiltre

Enda en vri på blikkboksen

 • 11.04.2017 - 08:47

Kreativiteten fortsetter.

Leker fortsatt med blikkbokser , og det er så utrolig mye rart man kan lage av dem.

Jeg fortsetter i blomsterpotte verden, men denne gangen med en noe enklere og raskere, men like fin vri på de ellers stygge blikkboksene.

Dette trenger du :

• blikkbokser

• limpistol

• hamp

• charms eller annen pynt om du ønsker det .

Limpistol og hamp får du til en billig penge på Biltema eller jula

Lekkert å blande steinkrukkene og hampkrukkene

Ønsker dere alke en kreativ tirsdag :-)

Her er det nytt prosjekt pågang, uten blikkboks denne gangen , så bare å følge med .

Om du følger Facebook siden min: Stoltmammatiltre

kan du holde deg oppdatert på når nye innlegg kommer ut .

Og du er selvfølgelig velkommen til å følge bloggen.

Gjenbruk av blikkbokser

 • 09.04.2017 - 08:35

Igår skinte solen og temperaturen ga deilig vår stemning.

Det kreative våknet litt til liv i kroppen og det ble laget lekre blomsterpotter . Idag skal det lages flere og jeg har En liten plan for hva de skal brukes til på den store dagen til Sandra :-)

Du trenger:

blikkbokser

• Steiner ( Jeg kjøpte mine på Biltema)

• limpistol

• blomsterjord

• blomster

Lykke til

Overraskelse

 • 06.04.2017 - 20:02

For noen uker siden var gleden stor da jeg overga denne Marius genseren til min bonus svigermor i overraskelses gave. Hun er vår personlige frisør og stiller alltid opp når vi spør om noe. Og med en jobb som innebærer å være en del ute var dette et lett valg for meg og velfortjent til henne.

Hyggelig å kunne glede noen i en ellers travel hverdag .

Den er strikket i dale falk .

Nytt prosjekt

 • 04.04.2017 - 13:10

Ny dag, mye muligheter og nytt strikkeprosjekt.

Denne gangen er det en shorts tatt ut fra klompelome sin bok, "rompestompe short" med noen egenkomponerte trekk. Garnet er meriono extra fine og fargene er blå og brun/grå. ( Color 07 og23 )

Ha en fin strikketirsdag .

Tusen tusen takk ❤

 • 02.04.2017 - 18:46

Først vill jeg si Tusen tusen takk til alle lesere som har vært innom den siste uken. Dere gir meg inspirasjon og guts til å fortsette 🌸

Ellers er nå trampolinen satt opp, Hagen er raket og påskeliljene er plantet. Våren er nå hjertelig velkommen til oss. Gleder oss til påske, kanskje er båten klar til det?

Spennende å se hva vi ( les Vegard ) får til 🙈

Ønsker alle en fortsatt fin kveld og en fin vår .

Følg meg gjerne på Facebook : stoltmammatiltre

ᗪƖGG ℎOᗰƐᗰᗩᗪƐ ᑭƖᘔᘔᗩ ᑭᗩ 1-2-3

 • 01.04.2017 - 20:52

Lei V taco på fredagskvelden? Dette har blitt vår favoritt

Lettvint pizza,laget på 1-2-3 med pizza lefser fra Santamaria

Her er mitt favoritterfyll :

• pepperoni

• skinke

• pinjekjerner

• ananas

• løk

• ost

Og som topping ruccola og hvitløksdressing fra Bjerke

ᗷOᑎ ᗩᑭᑭƐƬƖƬƬ

En skikkelig rallar

 • 01.04.2017 - 08:15

Det blir noen strikkeprosjekter om dagen . Denne gangen er det den lekre rallargenseren fra Dale Garn som er tatt av pinnene .

Jeg har valgt mørk grå bunnfarge med sennepsgult og hvit i mønsteret. Genseren er strikker i merino extra fine fra drops.

Ble du inspirert til å strikke denne lekkerbisken finner du oppskrift til barn Her og til voksne Her .

Ha en fin strikkelørdag 🌸

DIY: TO FARGEKLATTER

 • 28.03.2017 - 18:01

I fjord gjorde Leah og jeg en liten make over på to stoler som egentlig var på vei til søpla. De var rustne og stygge. Men med litt metal maling ble disse som nye og ble en liten fargeklatt i Hagen.

Gjenbruk er topp, så ikke kast før du er sikker på at du ikke kan gi tingen en liten make over .

Michelin vs Barbie

 • 22.03.2017 - 14:21

Speil , speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her.....

håret er bustete , noen grå fjoner stikker ut på toppen, kvisene popper ut som på en midt i puberteten. Rynkene spiser opp ansiktet så her må det en skrin med maling til, for ikke å skremme bort alle rundt.

Armene henger ned , velger å ikke se grevinne slengen men heller slappe muskler...... det fortsetter nedover , det meste henger et godt stykke nedover , ungene har satt sine spor på som første bolig Med strekkmerker ,men så kommer det en fartsdemper , det er rompa, så stor som et fjell og skal du rundt , går det fort 1/2 dag . Det er ikke "hull" imellom lårene, har man ikke bukse på gnisser de sammen og lager sår på innsiden og cellulittene ja de snakker for seg selv.

Alt er fryyyktelig stort, slapt og dødt .

Å bli tatt bilder av er ikke tema, redd for ikke å få plass i linsa.

Betyr dette at jeg er et dårlig menneske?

Er jeg et dårlig menneske fordi jeg ikke er tynn, har silikonpupper, et ansikt fult av botox , operert nese og torske munn ?

Har det blitt slik at vi alle skal se ut som barbie dukker og er det noe vi ikke liker, kjøper vi bare nytt?

Sex selger , det er det jo ingen tvil om, men hvor skal dette ende ?

Nei takke meg til hengepupper, Michelin kropp og liten munn. Jeg har en mann som er gla i meg akkurat som jeg er, jeg har båret frem tre velskapte barn som virkelig har satt sine spor, jeg har hus å bo i og mat på bordet , selv om det til tider kommer motgang er det også en del medgang.

Vi er alle unike og spesielle på hver vår måte og like mye verdt. Ikke døm etter utseende. Og det går begge veier.

Hva i all verden skal jeg med en mann ???

 • 15.03.2017 - 23:07

Jeg var vant med å måtte ordne ting selv, så litt "handy" har jeg etterhvert blitt. Men for 5 år siden kom det en ny mann inn i mitt liv, som virkelig er en handyman, så ferdighetene mine med skrujern og hammer har delvis blitt lagt på hylla .

Men idag dere , måtte jeg leite frem den handy siden av meg igjen. Jeg er nemlig av den noe utålmodige typen, så når hente meldingene tikket inn på noen pakker jeg har ventet spent på og min handyman ikke kommer hjem før i morgen , ja da måtte handywoman leite frem gamle kunster og trå til .

Med litt holde hjelp fra Sandra kom jeg i mål og gir meg selv en klapp på skuldra, for godt gjennomført arbeid.

Det ferdige resultatet er fortsatt en liten hemmelighet , men at det er lekkert, det kan jeg garantere.

Tipp topp tommel opp 👍

#handy #handyman # handywoman

Nederlag ,sorg og smerte

 • 10.03.2017 - 13:43

Jeg innrømmer at det ikke er særlig mange blogger som jeg leser, men selvsagt har jeg noen favoritter. Men den siste uken har jeg prøvd å gjøre meg litt kjent med flere av disse "store" bloggerene , og det er en ting som gjenspeiler seg som jeg lurer litt på og håper å få litt svar på.... 

Hvorfor er det slik at de med flest lesere deler 80 % med negativitet ? det er gjerne om seg selv og sine, men er det slik at vi er så opptatt av oss selv at vi nyter å lese om andres elendighet? 

Det er to som utpeker seg veldig og er mine favoritter , dette er blogger som skriver om helt vanlig daglige ting som skjer oss "vanlig" dødelige. disse to favorittene er "pappahjerte" og "konatil" har dere ikke tittet innom anbefales det på det sterkeste, her får du deg en god latter og et innsyn i en usminket hverdag.

 

Men tilbake til spørsmålet, hvorfor liker vi så godt andres nederlag, sorg og smerte?

er det for å heves oss selv? 

Jeg kjenner jeg blir litt provosert......

Jeg skulle gjerne hatt mange mange flere lesere og hadde sikkert klart det raskt om jeg skulle begynne å dele alt om livet mitt,men ønsker jeg det??? Nei, noe får da være en privat sak så får heller bloggen bruke litt lenger tid på å bygge seg opp.

 

Men er det slik at vi føler oss bedre når noen krangler, mister noen, skilles, ikke får til målet sitt .... osv ?  Hva er det dere lesere ønsker å lese?  Håper virkelig å få noen tilbakemeldinger, for dette lurer jeg på :-)

 

kalles ikke stolt mamma til tre for ingen ting .....

 • 06.03.2017 - 10:31
Dere er sikkert lei av å lese om mine fantastisk flinke barn.... hehe 

Men det har seg faktisk slik at Leah er så utrolig flink på håndball banen og som den stolte mamma jeg er så må det selvsagt deles :-) 

Igår var det igjen klart for kamper, og hun er som alltid mega klar. Jeg er så imponert over hvordan hun spiller, hun er en råtass. I forsvar får til tider motspillerene skikkelig gjennomgå. Her snakker låsing og takling. Og det er ikke bare henne, men flere av lagkammeratene markerer seg og har virklieg forstått jobben sin på banen.

Nå har jeg fulgt dette laget i 3 sesonger og det er så morsomt å se utviklingen på disse 9 og 10 åringene. De skyter alle sammen på mål og gir seg ikke. Når ballen fyker i mål vokser de et par centimeter , det er bare så morsomt å se på.  

Gleder meg til å se fortsettelsen .legger ved en filmsnutt i det leah tar sats å putter ballen i mål.

02.03.2017

 • 02.03.2017 - 13:30

Vi går mot enda lysere tider 

 

Kjenner det er sååå deilig når noen solstråler titter innom. Man får med en gang lyst å gjøre noe. stasje litt, få frem vårfarger og ikke minst vaske litt for nå begynner støvet virkelig å synes når solstrålende titter inn vinduet. 

Det føles godt for psyken også, jeg er ekstremt værsyk og kan gå i en skikkelig dårlig periode om ikke jeg får noe tilskudd av sollys. 

Merker det på ungene også at vi går mot "bedre" tider, det blir lettere å være ute å finne på ting og humøret dems blir også bedre.

Ser virkelig frem til vår og sommer nå, slippe regndresser, vinterdresser ,votter og luer. 

  

 

 

Tar du deg tid til deg selv?

 • 01.03.2017 - 09:41


 

 

Alle fortjener å skjemmes litt bort innimellom.

På lørdag var det min tur. Et besøk hos Elinora neglstudio for stell av negler. 

3 timer alene, uforstyrret føltes bare helt fantastisk. 

Elinora neglstudio ligger ved Haslesenteret i Sandefjord ( gamle Malia) Her blir du møtt av en nydelig dame fra Riga som har bodd i Norge i tre år. Hun prater bra norsk og er utrolig dyktig til det hun holder på med. 

Hun er utdannet i Riga men har også fullført kurs her i Norge for at kundene skal kunne se en norsk diplom. 

 

Jeg har prøvd mye rart av negler opp igjennom men har aldri med hånden på hjertet hatt så fine og vært så fornøyd som etter jeg var hos Elinora neglstudio. 

Folk legger merke til dem og kommenterer hvor lekre de er. hun legger det designet du måtte ønske- jeg har valgt å tradisjonelle franske. Hun bruker også GEL og IKKE akryl som er helsefarlig

Hun har gode priser og et hyggelig lokale. 

Klikk inn på facebook å følg henne på : Elinora neglstudio der kan du også bestille time :-)

  

Dette er en ting dere ikke vet om meg ...,

 • 28.02.2017 - 09:24

Klokka ringer, det er på tide å stå opp...... kroppen verker, hode dunker, følelsen av å sitte i en karusell er der igjen..... Linus spretter ut av senga, Leah møter han med det blide fjeset sitt som hun alltid gjør, hun vet at mamma trenger litt tid på å komme ut av sengen, så hun tar med Linus på kjøkkenet og smører en skive til han, de setter seg i stua med brødskiva og slapper av med litt barnetv. Selv ligger jeg i senga og kjenner den dårlige samvittigheten bare vokser. Til slutt er jeg ute av sengen, Leah og Sandra går på skolen og det er bare Linus og jeg igjen hjemme. Han skal i barnehagen, men først må han stelles, men det får vente litt.......

Så er han levert i barnehagen og igjen sitter jeg alene, stillheten nytes for det er dette som er det beste for meg i dag, ingen folk, ingen lyder, bare meg selv i min lille verden. Det er så mye jeg skulle ha gjort, skittentøyet vokser over hode på meg, når vasket jeg gulvene sist? er sengene redd opp? oppvaskmaskin står å lyser ferdig og frokost oppvasken står igjen på benken..... Det er ikke en celle i kroppen min som orker å gjøre noe med det, jeg tenker stadig at jeg må skjerpe meg, men dessverre går ikke det, dette er ikke noe man kan styre selv.

.

Depresjon er en diagnose de fleste har en mening om, men har du ikke vært det så klapp igjen, du vet virkelig ikke hva du snakker om. Detter er en sykdom som ikke synes, den er tabubelagt og de aller færreste vil innrømme at de er det. Jeg er en av dem, jeg skjuler det som best jeg bare kan, men hjemme skinner det gjennom, Det er tungt, det er tøft og det er vanskelig. Man skal prøve å fungere, men det går bare ikke. Følelsen av å ikke mestre, være god nok , være syk, følelse av at andre snakker om deg, har en mening om deg, er en redsel så stor at i perioder er det vanskelig om ikke umulig å kunne gå i butikken for å kjøpe brød.

Jeg skulle så ønske det var litt mer forståelse rundt dette. det er en sykdom på lik linje med andre sykdommer.. Det er ikke sånn at man blir medisinert for en sykdom man ikke har. Det å måtte ta antidepressiva , angstdempende og sovemedisin er ikke noe man gjør fordi man syns det er gøy, dette er sterke saker og man tar det fordi man MÅ

ny dag, nye muligheter

 • 27.02.2017 - 09:46

Ny dag , nye muligheter :-)

 

Jeg prøver å være litt streng med meg selv på hva jeg putter i munnen. etter jeg begynte på nye medisiner har vekta bare gått en vei, og det er på ingen måte dit jeg vil ha den..... 

Forrige uke har gitt resultater med -1,4kg det sier jeg meg veldig fornøyd med og liker den gode starten. Selv om det er langt igjen til mål er det godt å få bekreftet at det man har gjort er riktig. 

Frokosten i dag ble havregrøt med jordbær og blåbær. Det smaker kjempe godt, er mettende, gir energi og du holder lenge, uten å blir sulten. 

Jeg lagde av 1 dl havregryn , 2,5 dl ekstra lettmelk og litt salt. Det er fort gjort, tar nesten ikke no lenger tid en å smøre to brødskiver.  grunnen til at jeg valgte ekstra lettmelk er fordi den inneholder D- vitamin noe jeg for tiden har mangel på pluss at jeg ikke drikker melk ellers, en grei måte å få i seg noe på. For melk er sunt for kroppen.

 

Ønsker dere alle en strålende mandag.  

 

 

X'en fra helvete

 • 25.02.2017 - 09:18

Innlegg fra : 06-01-17

For mange er navn, navn, men for andre handler det om identiteten.

Hos oss er det med navn vært en heftig diskusjon nå i lange tider, jeg har byttet tilbake til mitt pikenavn og har derfor ikke det samme etternavnet som jentene. Så ble Linus født og med en far med to etternavn, et fra far og et fra mor, ble dette et tema da han ikke klarte å bestemme seg, for hvem av navnene som skulle følge Linus. Så da endte Linus opp som mamma´n sin. Ikke noe feil idet, men da sitter det igjen to søstre som også gjerne vil hete det samme som mamma...... og det er her kampen begynner....

Etter utallige runder setter vi oss igjen ned og jentene forklarer hva dette betyr for dem. Sandra er ganske klar. Hun har knapt hatt kontakt med faren sin de siste to åra og etter at han giftet seg på nytt, har ikke dette navnet noe med hvem hun er lenger og vil gjerne bytte. Leah nikker og er enig med søsteren sin . vi blir derfor enig om å søke en navnendring. vi skal ikke fjerne det gamle, men sette dette som mellomnavn isteden slik at de både har navn fra mor og far. Men så er det jo slik da at jeg selvsagt er Xén fra helvete, så tross for at barna bor 100% hos meg , ser faren sin ...tja... tre ganger i året, og ikke minst ønsker dette selv, nekter far dette..... Jeg kan love at om ikke denne navnendringen har betydd noe før, gjør den det nå. Hvorfor skal han få bestemme at ikke jentene skal ha begges etternavn når han så si ikke eksisterer for ungene sine? Det er jeg som kjører dem, jeg som oppdrar, jeg som passer på, jeg som følger opp skole, jeg som følger opp fritidsaktiviteter, jeg som kjefter, jeg som trøster, jeg som ligger våken om natta med dems bekymringer, jeg som vasker, jeg som lager mat, jeg som passer på at de spiser, jeg som kjører som taxi uten skilt på taket osv osv. Men allikevel skal han få lov å å være med å bestemme alt på lik linje og deretter beskylde meg for at det er jeg som står bak og setter griller i hode på de to jentene som er 10 og snart 15 år. Er dette rettferdig? Men heldigvis så finnes det regler, og disse skal benyttes, med noen små gleder i hverdagen skal dette bli min store den dagen dette blir godkjent ;-) Jeg er lei av å bli tråkket på av noen som mener de er så mye bedre, så i kampens hete avslutter jeg med: den som ler sist ler best ;-) hehe :-)

Da kan jeg oppdatere å fortelle at dette gikk iorden helt smertefritt. Tror det var en som fikk tenkt seg litt om , og ombestemte seg før jeg rakk å gjøre noe. Så nå er jentene fornøyde , og pappan forsto hva dette betydde for jentene . For meg er ikke dette en seier men en forståelse, et samarbeid, kommunikasjon og et fremskritt i riktig retning .

I en ........ fra IKEA........

 • 22.02.2017 - 10:40

God formiddag alle flotte lesere :-)

Her har vi vært effektive på morningen og Leah har fått en nyvasket rom .

Hun har ikke store rommet så vi har derfor valgt en loftseng med skrivebord, hyller og skap fra IKEA . Da har hun go plass til lekser og gulvet er fritatt til legobygging som er hennes favoritt om dagen, noe jeg liker godt, da får hun brukt kreativiteten sin.Det var også en av grunnene til denne sengen da den har så stor skrivebordsplate slik at hun får plass til alt hun holder på med av kreativite ting. Hun er nemlig den kreative av oss er i huset, lager alt ut av ingenting. Hun er en samler, til min store fortvilelse , da det kan bli mye rot. Men hun har kontroll og selv en dorull kan brukes til så mangt ifølge Leah 💖 men hun er flink og har tro det eller ei stålkontroll i rotet sitt.

Nå skal vi ut å nyte soldagen på verandaen , kanskje blir det lunsj ute idag også, jeg skal i alle fall på date med Joona Linna som for tiden fortsatt er mannen i mitt liv 💖 har du ikke fått det med deg så les tidligere innlegg om mitt utroskap til denne mannen.......

Ønsker dere alle en strålende onsdag og lillelørdag 💕

En deilig vinterdag i barfota

 • 20.02.2017 - 14:53

Når man har små barn må man ut, uansett om man vil eller ikke. Derfor er det viktig for oss voksne også å ha gode klær som er skapt for vær og vind. Det er mye bra på markedet om dagen, men jeg har uten tvil funnet meg en favoritt jakke, som passer perfekt til en deilig vinterdag ute i solveggen, skiløypa eller bare ute for å lufte seg litt.

Dette er jakken fra barfota, den er lekker og den gir meg gode barndomsminner fra da jeg og mamma var på skiturer i go gammel stil med rød nikkers, hjemmestrikka strømper og ikke minst anorakk , gjerne med revepels.  

Dette er ingen tjukk klomsete jakke, men en deilig anorakk som du heller velger hva du tar på under iforhold til kulden som er ute og hva du skal. 

 

på Barfota sin hjemmeside  finner du masse flotte klær, anbefaler dere åta en titt innom for å bli kjent med siden og produktene.

 

Her kan du bare klikke inn allerede nå : http://www.barfota.no/  Du finner dem også for inspirasjon på instagram under : @barfotabypiadesign 
 

 

*sponset innlegg *

Utro? Ja jeg er forelsket i en ny mann

 • 19.02.2017 - 21:42

Det er søndag kveld og her i huset, er det en typisk TV kveld , inkludert med å dytte resten av det som måtte være igjen av lørdagsgodt i trynet.

Men idag er det annerledes, for etter å ha blitt hypnotisert og lurt til å skrive under på en paganinikontrakt, er jeg nå solgt til ildvitnet... Jeg er oppslukt i spenning og dramatikk . Joona Linna er blitt min bedre halvdel og ikke minst min beste venn. Jeg er totalt oppslukt i han. Så oppslukt at jeg glemmer tid og sted. Ørene er som limt igjen og lyden av "støyet" fra de andre som sitter med hode i TV skjermen eksisterer ikke, for meg er det kun Joona som er i fokus.

Hjerte hamrer og pulsen øker etterhvert som tiden går og vi blir enda bedre kjent. Jeg klarer bare ikke å legge han fra meg. Ikke gå enda, bare litt til.......

 

Ja folkens jeg er solgt, solgt til bøkene av krimduoen Lars Kepler .

I de siste dagene har jeg hørt mye på radio, om dette med å være Netflix utro, vi har konkludert med her hjemme at han kan bare fortsette å kose seg med Netflix bare jeg får fortsette mitt forhold til Joona Linna en liten stund, Dvs tre bøker til .....

 

 

 

 

For tjukk, for tynn, for small, for brei......

 • 17.02.2017 - 11:34For tjukk, for tynn, for smal, for brei......

Hvem er det som egentlig bestemmer det? 

Kjenner at dette er noe som plager meg litt om dagen. Det er så mye fokus på hvordan man ser ut, og er man for tynn er det galt og er man for tykk er det galt, er det noen som er "normale" eller hva er "normal" ??? 

Vi vokse kan flire og le og tulle med at vi har 10 kg for mye og unnskylder oss med fødsler, stillesittende jobber, ferie pluss, pluss. Dette, tro det eller ei er også med på å påvirke barna våre, de hører alltid om de for tykke eller for tynne men aldri om de såkalt "normale"

 

Når skal vi våkne opp å forstå at vi ALLE er forskjellig ( og heldigvis for det) og at det faktisk ikke er normalt at alle ser ut som modeller enten den ene eller den andre veien. Det sies ofte at " du blir hva du spiser" og det stemmer sikkert for noen, men så er det sånn da at noen er litt større eller mindre enn andre uavhengig av de spiser, noen trenger mer noen trenger mindre. Jeg tenker at det viktigste er å være frisk, ha nok energi og være såkalt sunn i den forstand at min spiser de måltidene man skal og er i aktivitet tilpasset deg. Hvorfor kan vi ikke bare godta hverandre og la dette kroppspresset ligge, det ødelegger så forferdelig mye for våre stakkers unge som vokser opp i dette. Det er virkelig vondt å se på og høre på hvordan disse ungdommene spesielt, påvirkes av dette. 

Du er fin akkurat sånn som du er, du er perfekt akkurat sånn som du er, du er unik akkurat sånn som du er , du er akkurat sånn du skal være for du er bare du og ingen andre.

 

Det er jammen hardt å være mamma

 • 15.02.2017 - 22:01

Klokka er 21.17 og her ligger jeg i sengen med en fnisete og syngende 2 åring.... en smule overtrøtt, men klarer bare ikke å roe seg. Han er jo ganske så festlig, men kjenner at 2,5 timer med legging er litt lenger enn hva som er greit.....

Det er tredje kvelden denne uken alene hjemme med tre barn, ikke det at det er no problem, jentene er så store, så de gjør det meste selv, men jeg er mamma allikevel, og noen ting MÅ gjøres. Idag har det vært hektisk, 3 tur/retur runder til Andebu , lekser med Leah og Sandra hadde en del på hjertet som måtte ut og da en toåring som ikke vil sove , kjenner nå at noen minutter for seg selv med hodet i boka mi ikke hadde gjort noe.

Jeg er vant med å være mye alene med ungene og jeg trives stort sett med det, men det er jammen ikke alltid like lett å få kabalen til å gå opp når man skal dele seg med tre stykker, det blir mye " vent litt", " kommer snart", " skal bare", " må bare" " nå må du vente" " jeg har bare to hender " som oftest forstår jentene at Linus går først, han er minst og han trenger hjelp til ALT , men for mamma er det ingen god følelse, jeg skulle så gjerne vært tre stykker, slik at alle kunne få hjelp samtidig. Ekstra ille blir det når det skjer slik som i kveld at han ikke sovner og det ender med at jeg må legge meg vedsidna han i håp om å få roet han ned slik at han sovner, i mellomtiden har Leah krypi under dyna og sovnet , det er jo bra det, vi har sagt natta og alt er nesten iorden, men det mangler at jeg følger henne inn og hun kryper opp i sengen sin og nusser meg på pannen før vi sier go natt.

Men men sånn er det, det er jammen hardt å være mamma. Nå sover Linus og Leah så nå skal jeg prøve å rekke Sandra før hun også blir hentet av Ole lukkeøye

VALETINES KUPP

 • 14.02.2017 - 09:58

I samarbeid med desenio har jeg fått glede av å dele ut en tilbudskode til dere flotte lesere på hele 25 % med noen få unntak ( gjelder ikke de ekslusive, klipp, plakat hengere eller rammer) Her kan du gjøre et virkelig godt kjøp. Det er så utrolig mange lekre print, alt for enhver smak. jeg digger de tre Sandra har fått på rommet sitt.

Tilbudskoden: stoltmamma : denne varer kun idag, onsdag og torsdag så ikke vent. (14-16/2)

Legger ved linker så da er det bare å klikke seg inn å handle i ro og fred.

Desenio

håndball mamma

 • 13.02.2017 - 19:05

Det å se barna sine lykkes er noe som varmer godt. som dere sikkert har fått med dere er Leah ei skikkelig håndball jente, og i går var hun å spilte kamper. Det er så gøy å se utviklingen hennes, hun er blitt en rå tøff jente som stopper og slenger mot spillerene veggemellom..... flaks for henne at det ikke dømes utvisninger og straffekast enda, for noen av taklingene var vel under definisjon mindre pene.... Men hun er sterk og blitt skikkelig god. scorer mål og gjør det hun skal på banen. Som mamma er jeg så stolt at jeg nesen sprekker når hun scorer eller stopper angrepsspilleren slik at det blir frikast eller de mister ballen. Her har vi virkelig en fremtidsspiller..... Gleder meg til å følge henne for hun er jo selvsagt en kandidat for landslaget etterhvert... hehe...... 

Ellers var morsdagen fin igår, en liten tur ut i kulda ble det også med Linus før farmen finalen ble i fokus. Veldig fornøyd med vinneren men skulle faktisk ønske det var Petter som gikk av med seieren. Han har imponert meg og fått meg til å skifte syn på seg selv , han er virkelig en morsom og trivelig kar. 

Men Lothe er absolutt en verdig vinner. 

 

 

Telttur og sykdom

 • 09.02.2017 - 16:56

Her går det fortsatt i sykdom, men krysser fingrene for en feberfri natt slik at det er klart for barnehage på mini i morgen.

Men sykdom eller ikke, vi vet å kose oss uansett. Linus elsker å ligge i sengen å kose og lese bok spesielt når storesøster Leah er sammen med oss.

Kjenner nå, etter tre dager inne at det kunne vært godt med en tur ut , men får vel holde utgå vente til i morgen .

Ellers har Leah og Linus kosa seg å laget hytte, han elsker når storesøster leker og duller med han, og hun elsker nok å se hvor gla han blir i henne når hun gjør det. • søskenkjærlighet • led stor S .

Nå står Linus å kikker ut vinduet på naboen, som er ute med snøfreseren, ingen tvil om at dette er en gutt hvertfall . Slik står han til naboen er ferdig ø garasje porten går ned .......

So ro lillemann

 • 08.02.2017 - 21:37

So Ro Lillemann

Denne måtte bare deles, tror mange med barn kjennner seg bra igjen i visen av komiker Jon Niklas Rønning , søk han opp på YouTube og du finner mange flere morsomme tekster fra han :)

Ellers går det fortsatt i sykdom, så nå er det natta her 😴

EN SVÆRT TRAUMATISK TORSDAG MORGEN

 • 02.02.2017 - 13:24

Ny dag, nye muligheter...

Det er morgen, opp og hopp i dusjen. Linus tasser rundt som han pleier i bare bleia og nyter livet. Leah kommer plutselig tuslende opp trappa, en smule trøtt i tryne. En lykkelig Linus hiver seg rundt halsen hennes og mamma hjerte smelter som alltid av å se den kjærligheten de to har til hverandre.

Leah får raske instruksjoner om hva hun og Sandra har av oppgaver i dag, for ja mine to snupper har noen huslige gjøremål selv om det er ferie.

Linus begynner å skjønne att noe er på gang, så han bestemmer seg for å nekte å ta på sokker, men Leah ordner til slutt opp og alle er like blide igjen. Dvs så blide det er mulig å være 06.30 på morningen :-)

Leah får en god klem og mamma forsikrer seg om for ca 1000000 gang att alt er iorden og att hun og Sandra klarer seg ut dagen.....

Linus skjønner att det nærmer seg alvor da bestemor sin bil kjører inn oppkjørselen, han klamrer seg fast og det hjelper lite att pappa skal være med for han vill helst være hos mamma idag...

Klumpen i halsen vokser og febrilsk prøver jeg å få den lille klumpen til å sette seg i bilen frivillig uten gråt... Det går til slutt, han vinker og smiler og livet er med ett helt greit igjen for han.... Men jeg da, mamma´n som står igjen overskyllt med dårlig samvittighet... snur ryggen til går inn å venter til de andre har kjørt, klemmer Leah og forsikrer meg nok en gang om att alt går bra. Sandra ligger fortsatt og sover og merker ingen ting til denne grusomme hendelsen en torsdag morgen.... Så er jeg klar for å gå ut i bilen for å kjøre til jobb 1 dag etter ferien.... :-) 

Innlegg fra stoltmammatiltre.org 14/7/16

En lue ble skapt under farmen kjendis og fjorden cowboys

 • 02.02.2017 - 09:49

God morgen :-) 

Da er jentene på skolen og Linus i barnehagen.

Her hjemme skal det forberedes til bursdag i morgen og jeg sitter fortsatt som et spørsmåltegn på hva jeg skal finne på. Forventingene til Leah er det iallefall ingen ting å si på, hun gleder seg så, at det var vanskelig å få sovnet i går kveld .. Lurer på hvordan det går ikveld...... 

Er det ikke den ene så er det den andre , Hehe :-) 

Siden jeg igår fikk en go stund lenger foran tv en jeg pleier, ble faktisk luen til Linus ferdig . Må si meg fornøyd og han ble så fin med den på. 

Må nok bli en til på pinnene i en litt annen vri og som er litt mindre, denne ble en liten tanke stor. 

  

Oppskrift: 

Legg opp 72 m og strikk 2r 2vr til arbeidet måler 25 cm.

Fell nå i hvert andre vr felt slik at det blir 1 vr maske annen hver gang, ( 2 r - 1vr - 2r - 2vr -2r - 1 vr )

Strikk 4 omg 

Fell på samme måte men denne gangen over de rette maskene ( 1r - 1vr - 2r - 2vr - 1r - 1vr)

Strikk 2 omg

Fell så de siste vr feltene ( 1r - 1vr - 2r - 1vr - 1r - 1vr )

Strikk 2 omg

Fell på samme måte nå i de siste rette feltene.

Strikk 2 omg 1 r 1 vr 

Trekk tråden gjennom de siste maskene og sy på dusk. 

Hysj , vær stille .....

 • 01.02.2017 - 19:13

Klokka er nå 18.55 , og Linus sover.... Det er vi ikke akkurat bortskjemt med for tiden... Vi alle lusker oss på tå og hvisker i håp om at han ikke våkner igjen.

Det føles så deilig å få litt tid for seg selv på kvelden. VI har hatt en deilig ettermiddag med lek og kos, avsluttet med bading og litt "Karsten og Petra " etterpå. Linus er så gla i filmene om de to søte små. I sommer flyttet det jammen en knall gul " Løvunge" inn til oss også. Når karsten og Petra er på tv  kan han  faktisk sitte å se hele filmen uten å bevege seg for mye opp og ned fra stolen :-) 

 

Selv sitter jeg nå med nok et strikkeprosjekt, denne gangen et lite, som skal bli en lue til Linus. Jeg er helt avhengig av å ha noe i hendene på kveldene når vi sitter å glaner på kassa :-)

 

Ha en fin kveld alle flotte lesere, håper dere vil klikke på "følg meg " det setter jeg stooooor pris på :-) Du finner meg også på instagram : @stoltmamma_til_tre. Feel free to follow  

 

FØDSELSDEPRESJON

 • 01.02.2017 - 10:24

 

 De fleste av oss hopper i taket når testen ser slik ut... For meg var dette veldig annerledes.. Jeg var 17 år og hele livet lå forann meg. Jeg skulle utdanne meg, og ikke minst skulle jeg ut å reise for å oppleve verden. Jeg var en av dem som faktisk trodde jeg kunne utgjøre en forskjell, ved å strekke ut en hjelpende hånd.. En omsorg og kjærlighetsfull person. 

Trodde jeg da........................ hvordan var det mulig att jeg som 17 åring skulle bli mamma?? Livet falt sammen, sakte men sikkert rundt meg, tenkte ikke klart og depresjonen ble ett faktum. 
Den omsorgs og kjærlighets fulle personen forsvant, det ble så ille att i perioder håpet jeg den lille i i magen bare forsvant.... En periode var det så ille at legen min ringte til mamma for å forsikre seg om att hun passet godt på meg og holdt ett øye med hva jeg gjorde. Den tiden bodde jeg ett stykke unna mamma og pappa sammen med faren til barnet, som aldri var hjemme. Jeg prøvde å skjule smerten jeg bar, men mine nærmeste så det og var nok ganske rådville i den perioden. Min eldste søster stillte mye opp for meg denne tiden og ikke få ganger kunne hun komme å hente meg midt på natten når ting ble for tøft. Fantastisk å ha familie som bryr seg. 

Vi bodde i en liten, men koselig leilighet, men jeg kjente ingen og var til tider fryktelig ensom. dette gjorde ikke akkurat saken bedre.... 
  

Men 9 mnd gikk,og på termindatoen 6/6/02 kom verdens nydeligste prinsesse til verden, med sine 50cm og 3590g, smeltet hun mammahjertet med en gang og følelsen av å bety noe kom sakte men sikkert tilbake. Denne lille skapningen som jeg ikke ville være ve når hun var i magen, var nå den viktigste i livet mitt og ikke 
ett sekund kunne jeg slippe øynene fra henne.Hun ble limet i livet mitt og jeg elsket den lille prinsessa så uinderlig høyt. Mammarollen ble det beste i mitt liv, selv om ting ofte ble tøft med barnefar grep jeg om det jeg hadde vært med på å skape og beit tenna sammen. 

Idag er jeg gode 33 år, stolt mamma til tre og livet er ikke så aller værst 😍💕

 

( et av mine "gamle" og mest leste innlegg fra stoltmammatiltre.org ) 

det nærmer seg og er snart klart

 • 30.01.2017 - 09:56

Nå begynner det å ta seg opp og bloggen her er snart klar og den gamle kan slettes. 

Om dere ønsker å bli bedre kjent med meg om min familie så må du klikke deg inn på http://nouw.com/stoltmamma_til_tre å lese litt, mine mest leste innlegg vil etterhvert komme over hit. 

 

 

 


 

stoltmammatiltre

Mitt navn er Ann Helen og jeg bor i Kodal som er ett lite tettsted i Vestfold fylke. Her vill du kunne lese om mitt liv som trebarns mor i vår lille verden For samarbeid eller spm ta kontakt pr Mail: stoltmammatiltre@gmail.com eller Instagram: @stoltmamma_til_tre

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no