stoltmammatiltre |@stoltmamma_til_tre

Nå må vi foreldre skjerpe oss

  • 20.03.2017 kl.09:27

Har dere lest denne Nå Må Vi Foreldre Skjerpe Oss Litt

Fantastisk flott skrevet.

Mobbing er bare ikke greit.

Etter innlegget mitt på lørdag har det kommet masse positive kommentarer, men det har også ramlet inn noen som ikke er like hyggelige. Noe jeg regnet med ville skje, og når jeg leser innlegget til bestemorbartenderogblogger så slår det meg: det er vi voksne som er værst!

Når jeg postet innlegget, var ikke min intuisjon å henge noen ut, men lurer faktisk på hvorfor det er sånn.

Blir barnet mobbet? Kanskje mitt barn er en mobber? Har ikke barnet det bra Hjemme? Hva skjer på skoleveien? Osv....

Det var nettopp derfor jeg i forrige innlegg skrev : Dette er en klasse med masse utfordringer, men min definisjon er ofte ( med unntak) at mye av det umodne barnet utøver ,ofte kommer fra en bestemt opplevelse eller fra hjemmet.

Og her kommer vi inn , som bestemorbartenderogblogger skriver:

Så skal vi heller ikkje glemme at de lærer mest av foreldrene sine.

Min mor sa alltid. " Små gryter har også ører." Så tenk over hvordan man prater om andre hjemme. Prater man om den teite naboen rundt middagsbordet så alle hører det ?

I så fall så er ikkje det akkurat så veldig oppbyggende for små barn å høre på. De lærer bare at det er helt greit å snakke stygt om andre.

Og det er jo det vi gjør , vi baksnakker. Vi er tilsynelatende ikke så opptatt av hva vi selv ikke har, men hva alle andre har,eller ikke har derimot ,det finner vi ganske interessant. Og dette smitter , ei fjær blir til ti høns osv.... dette snapper barna opp, og kanskje bruker de det for alt det er verdt i hendelser som oppstår utenfor hjemmet.

Mobbing er noe som alltid har vært, og det kommer alltid til å være, men vi kan forebygge og oppmuntre hverandre til å si positive ting.

I disse sosiale medie tider er det viktig å lære seg at de samme reglene gjelder her. For her foregår det mye, det er på en måte lettere å mobbe noen over tastaturet, selv de "svake" tørr å ta igjen litt her.

Konklusjon: vi må støtte, oppmuntre og oppbygge hverandre, spare oss for sjalusier , baksnakking og annet som gir en negativ følelse. Tror ikke tiden i møte blir enklere så Vi må heve hode å bygge våre øyenstener store og sterke . Lære dem at noen ganger må ørene lukkes,lære dem å heve seg over, lære dem å si ifra til en voksen ,om de hører, ser eller opplever noe som ikke føles greit.

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits STEG 4: LEGG INN KODER FOR KATEGORI OG ARKIV